5 mei 2010 - Schijnveiligheid, deel 2
Geplaatst door pieterhuizinga op 05 mei 2010 12:32:26

Van onze afdeling Ter Leringh ende Vermaeck (ook bekend als "This Could Happen to You!").

Mijn appartement is alweer geruime tijd voorzien van verbeterd hang- en sluitwerk, aangebracht door een erkend en zeer goed bekendstaand beveiligingsbedrijf. Als gevolg van deze verbeterde beveiliging verkreeg mijn appartement het zgn. Politiekeurmerk Veilige Woning.

(Voldoende voor mijn verzekeringsmaatschappij om 20% korting te verlenen op de premie van de inboedelverzekering. Maar daar gaat het hier nu niet om).

Jongstleden maandag sloot ik mij buiten, door onnadenkend de voordeur te achter mij dicht te trekken terwijl de sleutel aan de binnenkant nog in het slot zat. Shit! Ik voorzag al een zware en kostbare operatie om het immers fan-tas-tisch inbraakbestendige slot open te krijgen. Iets met hamers, beitels, koevoeten en grof geweld en zo. De slotenmaker arriveerde ruim binnen de beloofde 25 minuten, nam de situatie op, en verzekerde mij geruststellend dat hij dit soort gevallen zeker 10 keer per dag tegenkomt.

Binnen een minuut had hij de eentoerschroeven van de "secustrip" los en pookte met een plastic strip tussen deur en kozijn. De timmerman had echter degelijk vakwerk afgeleverd, want hij kreeg de dagschoot niet opzijgedrukt. Dan maar Plan B, het beslag slopen. Ik moest daar wel even smakelijk om lachen, beste lezers. Immers, dit was Politie Keurmerk beslag, met Twee Sterren gecertificeerd.

De slotenmaker heeft - met slechts één waterpomptang - het "inbraakbestendige" beslag in 2 minuten afgebroken en de voordeur geopend.

En ondanks het daarmee gepaard gaande lawaai kwam er niemand kijken wat er aan de hand was. De buurvrouw was thuis, maar nam pas na 15 minuten poolshoogte toen ze ons in de hal hoorde praten. Tegen die tijd zat er al nieuw beslag op de deur, en was de slotenmaker betaald en onderweg naar de volgende klant.

Wat hebben wij nu (opnieuw) geleerd?