30 april 2010 - Schijnveiligheid
Geplaatst door pieterhuizinga op 30 april 2010 15:40:14

Webmaster's blog - 30 april 2010

Het zal u niet zijn ontgaan dat er een aantal ontsierende borden aan de gevel zijn geschroefd waarin in schreeuwende kleuren wordt geattendeerd op "camerabeveiliging". Dat zit zo.

Er zijn in de 19 jaar dat Maasresidentie bestaat natuurlijk al vele malen autoinbraken en autodiefstallen geweest. Op de parkeerplaats, maar ja wat doe je eraan, camera's zouden slechts een gevoel van schijnveiligheid geven. Ook in de carport, want zoals bekend, als een snoodaard vastbesloten is laat hij zich niet door een rolluik tegenhouden. Maar nu gebeurde het ondenkbare: Er is een auto van Het Bestuur gestolen. Ja dat kan natuurlijk niet.  Nu was het ernstig!

Dus werden als een haas kosten noch moeite gespaard om genoemde borden en inderdaad ook een paar webcams op te hangen. Nou daar zal de roeivereniging van onder de indruk zijn. Tevens wordt het toegangssysteem vervangen door een gsm ontvanger. Dat betekent dat je dus je eigen garage niet meer in- of uitkunt als bv. je mobieltje het even niet doet, of je het boven hebt laten liggen.

Tjonge wat voel ik me nu veilig. Er is nog steeds geen hond die reageert op een afgaand alarm. En dat bedrijf van die borden zit natuurlijk als het meezit af en toe naar die beelden te kijken maar vindt ongetwijfeld de voetbal veel interessanter. Als iemand er echt in wil (bv. om op bestelling een wagen te ontvreemden) lacht hij natuurlijk om deze gewichtigdoenerij.

Geen idee wat deze schijnzekerheid heeft gekost of wat de vaste kosten zijn, dat is opnieuw niet gespecificeerd. Dit Bestuur voert (in de beste Soetens/Van Dijk traditie) allerlei besluiten die tot vaste, terugkerende kosten leiden, door zonder er accountable voor te zijn.

En dan staan ze ervan te kijken dat de eigenaarsbijdrage met 16% omhoog moet. Gek hè?