Webmaster's blog - 27 november 2009
Geplaatst door pieterhuizinga op 27 november 2009 13:38:10

Gisteren opnieuw langdurig met de voorzitter van de VvE, Piet Roos, gesproken. Ik kreeg de indruk dat Het Bestuur na alle moeite die ik me getroost heb om de VvE ten dienste te zijn, en mede gelet op de wijze waarop aan haar wens invulling is gegeven, over haar enige bezwaar heen zou kunnen stappen en van deze website gebruik zou gaan maken.

Helaas kreeg ik zojuist vanmiddag te horen dat Het Bestuur geen enkele elasticiteit wenst te betrachten. Men staat erop om de domeinen en de site volledig over te nemen en controle te hebben over wat erop gepubliceerd wordt. In andere woorden, men wenst te kunnen censureren. In de best mogelijke Soetens/Van Dijk geest.

Dan zijn we weer terug bij af. Deze site is niet - en wordt niet - het eigendom van de VvE of van Het Bestuur, deze site is gemaakt ten behoeve van de VvE. Open en ongecensureerd. Want dit is een vrij land en niet de communistische republiek van China of Cuba. Daarom bepaalt Het Bestuur niet wat er hier wel en niet gezegd mag worden, en hoeft Het Bestuur zich daarvoor ook niet bij de leden te verantwoorden.

Maar als Het Bestuur liever een eigen website gaat stichten en daar geld van de VvE aan wil gaan besteden - terwijl deze website de VvE geen cent kost - moet zij dat vooral aan de leden voorleggen. Mogelijk dat het gezonde verstand dan alsnog zegeviert.